De igen... sajnos elvették.
A játékból teljesen kimaradt a LAN. Mint egyébként egyre több más játékból is.
Átnéztem egy csomó hírt, fórumot. Egyrészt a játék fejlesztői / kiadója úgy tesznek, mint ha manapság a LAN egyáltalán nem lenne fontos, mert mindenkinek amúgy is ott a szélessávú internet és így nincs szükség rá. Másrészt így a teljes kontroll a játék készítőinél marad. Megjegyzem sokkal komolyabb dologról van itt szó, mint a LAN menü hiányáról, egyáltalán nem lesz elérhető a szerver a halandó számára ("unranked sem").
A csalókra is hivatkoznak, de ez hülyeség, a BF2 és a BF2142 esetén is csak "unranked" szervert lehetett csinálni, ahol nem volt lehetőség a ranglétrán előrelépni (de ez nem is kellett igazán). Nekem nehéz felfogni, miért egyszerűbb az interneten keresztül csatlakoznom a velem egy szobában ülőkhöz, soha nem lesz az a sebesség (=játékélmény), mint amikor egy router köti össze a LAN party résztvevőit. Én ráadásul általában a munkatársaimmal szoktam délutánonként játszani a melóhelyen, ahol olyan a hálózat, hogy eleve nem tudunk kienni az internetre, tehát csak a LAN marad.
Egy pici reménysugár maradt, a hivatalos álláspont szerint LAN "egyelőre" és "rövid távon" nem lesz, de később ESETLEG beleteszik (tehát gyakorlatilag benne van, csak üzleti döntés alapján kiherélték). Ehhez viszont a PC közösségnek nagyon hangosnak, kitartónak és egységesnek kell lennie.
Sokan emiatt visszamondták az előrendelést, sokan éppen a napokban fognak erre a hiányra rádöbbenni és kiakadni. Én megvásároltam a BF1942-t, BF2-t (az összes kiegészítővel) és a Bf2142-t is, de a Bad Company 2-ért addig nem adok egy forintot sem, amíg nincs benne LAN, mert én elsősorban arra használnám.